vineri, 16 februarie 2018

Cele mai intalnite defecte la un laptop.

Laptopurile sunt compacte pentru a fi portabile insa tocmai aceasta portabilitate, face ca laptopurile sa fie foarte predispuse la defectare.

Atunci cand transportam laptopul de acasa la birou si inapoi, sau cand plecam in vacanta si caram geanta cu laptopul mereu dupa noi, riscul de a lovi sau brusca laptopul este foarte mare.

1. Display-ul
In cazul transportarii, cel mai afectat poate fi display-ul, care prin presarea gentii sau presarea incarcatorului pe capac, poate fi crapat sau spart.
Mai mult, display-ul laptopului se poate sparge si in confortul casei, nu trebuie neaparat sa transportati laptopul dintr-un loc in altul.

Orice atingere sau lovitura mai puternica, il poate fisura. De asemenea, contactul cu lichidele va duce la defectarea ecranului.
Ecranul se mai poate sparge atunci cand inchideti capacul laptopului iar un anumit obiect se afla pe tastatura. (o bricheta, pix, mufa, cablu, jack audio etc).

2. Bateria
Bateria unui laptop nu doar ca are sanse mari sa se defecteze insa si in conditii de utilizare normale, aceasta tot are o durata de viata limitata.
Un numar de cateva sute de cicluri de incarcare si descarcare reprezinta durata de viata a bateriei insa aceasta poate fi scurtata prin depozitarea laptopului in frig/caldura excesiva, utilizarea laptopului doar pe baterie mult prea des si altele.

Respectati instructiunile producatorului si evitati temperaturile extreme. Daca va jucati des jocuri care duc la incingerea laptopului, asigurati-va ca bateria nu se incinge. Altfel este recomandat sa va mai jucati si cu bateria scoasa, folosind doar incarcatorul.

3. Placa de baza
Placa de baza se poate arde din diferite motive precum contactul cu lichidele, un scurtcircuit, socuri sau lovituri puternice etc.
Aceasta componente este una dintre cele mai costisitoare la un laptop. De multe ori, atunci cand placa de baza este defecta si nu se poate repara, inlocuirea cu o placa de baza noua, este nerentabila.
Desigur, asta depinde foarte mult si de modelul de laptop in cauza si de posibilitatile financiare ale utilizatorului acelui laptop.

Totusi, exista multe situatii cand tehnicienii de la service laptop, pot repara placa de baza si sa va scuteasca de o cheltuiala mult prea mare.
Pentru a evita aceste situatii, nu tineti lichide langa laptop. Statisticile arata ca lichidele sunt principala cauza a defectarii placilor de baza.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu